Jarre: 'Elektronische muziek is sensueel'

Jean Michel Jarre gelooft nog altijd heilig in elektronische muziek. "Het vooroordeel is dat elektronische muziek koud en afstandelijk zou zijn. Ik vind het juist organisch en sensueel", vertelt de Franse pionier tegen FaceCulture.

Jarre, afkomstig uit Lyon, was één van de eerste muzikanten die succes behaalden met volledig elektronische muziek. Zijn albums Oxygène (1976) en Equinoxe (1978) waren kassuccessen en hij brak in de decennia erop records met de bezoekersaantallen van zijn shows: hij speelde in 1990 voor 2,5 miljoen mensen in Parijs en in 1997 voor 3,5 miljoen mensen in Moskou.

De producer (67) werkt op Electronica 1: The Time Machine voor het eerst samen met andere artiesten. Hij heeft voor het project nummers gemaakt met onder anderen Air, Moby en Armin van Buuren. "Het idee was om mensen om me heen te verzamelen die de afgelopen veertig jaar actief zijn geweest in de elektronische muziek", zegt Jarre. "Eigenlijk verbaasde het me dat iedereen die ik benaderde ja zei. Daardoor leverde het project zo veel materiaal op dat er volgend jaar nog een tweede deel verschijnt."

Jarre: 'Elektronische muziek is sensueel'
Jarre: 'Elektronische muziek is sensueel' (Foto: BuzzE)