Oud-topman Opel strategiechef bij Volkswagen

Het door het dieselschandaal geplaagde autoconcern Volkswagen heeft de voormalige topman van automerk Opel aangetrokken voor het uitstippelen van de strategie. Die nieuwe topmanager, Thomas Sedran, zal daarbij direct gaan rapporteren aan de nieuwe bestuursvoorzitter Matthias Müller.

Sedran is afkomstig van General Motors (GM), het Amerikaanse moederbedrijf van Opel. Hij was eerder verantwoordelijk voor de strategie bij dat merk en later gaf hij op tijdelijke basis leiding aan Opel. Sinds 2013 was hij de topman van de GM-dochtermerken Chevrolet en Cadillac in Europa. De 51-jarige Sedran geldt als een specialist in crisissituaties.

Sedran moet helpen Volkswagen te herstellen van het dieselschandaal, waarbij werd gesjoemeld met uitstootwaarden. Het ging daarbij wereldwijd om 11 miljoen auto's.

Eerder deze maand benoemde Volkswagen ook al een nieuw bestuurslid om toe te zien op het naleven van de regels en integriteit (compliance). Christine Hohmann-Dennhardt is afkomstig van Daimler en werkte eerder als rechter bij het Duitse hooggerechtshof. Ze wordt het eerste vrouwelijke bestuurslid bij Volkswagen ooit.

Oud-topman Opel strategiechef bij Volkswagen
Oud-topman Opel strategiechef bij Volkswagen (Foto: ANP)