Weer miljoenenverlies voor Vitesse

Vitesse heeft ook afgelopen seizoen financieel verlies geleden. Het tekort kwam uit op 10,5 miljoen euro maar directeur Joost de Wit was maandag blij dat de gepubliceerde jaarcijfers laten zien dat de omzet stijgt en de kosten dalen.

Een seizoen eerder bleef het verlies nog beperkt tot 4,4 miljoen euro. Vitesse verklaart het verschil door het vertrek in dat boekjaar van enkele grootverdieners en de transfers van Wilfried Bony en Marco van Ginkel die veel geld opleverden. De verkoop afgelopen zomer van Davy Pröpper aan PSV is nog niet opgenomen in de cijfers van Vitesse omdat hij na 30 juni is vertrokken.

Vitesse blijft naar eigen zeggen binnen de regels van Financial Fair Play en dat betekent dat de club mag meedoen aan Europees voetbal als het lukt om te kwalificeren.

Kostenbeperking

De Russische grootaandeelhouder van Vitesse Alexander Tsjigirinski dekt het verlies.

De Wit: "We willen vooral de omzet verhogen en kosten beperken. Zoals vorig jaar al is gezegd is dat een proces voor de lange termijn. Er is dekking voor het verlies en omdat Vitesse geen schulden heeft en juist beschikt over een positief eigen vermogen, kan worden gesteld dat we op de goede weg zijn, al zijn we er nog niet."

Weer miljoenenverlies voor Vitesse
Weer miljoenenverlies voor Vitesse (Foto: ANP)