Aanslag op Belgische kazerne

Het heeft er alle schijn van dat er een aanslag is gepleegd op een paracommandokazerne in het Belgische plaatsje Flawinne.

Volgens verschillende Belgische media is er een auto dwars door de omheining van de kazerne gereden en zijn er meerdere schoten afgevuurd. In de auto zouden zich explosieven bevinden, de plaatselijke ontmijningsdienst (zoals de explosievendienst bij onze zuiderburen genoemd wordt) Bekijkt ongeveer op dit moment (11.00 uur) of dit waar is en om welke explosieven het zou gaan.

Toen soldaten de dader onder vuur namen, is hij er in zijn voertuig vandoor gegaan. De auto werd later in een naburig plaatsje gevonden.

Het Belgische leger wil voorlopig niet teveel kwijt over het incident. Men is volop informatie aan het verzamelen.

Update 12.31 uur:
De dader is in zijn kraag gevat. Dit wordt ook bevestigd door het parket van de provincie Namen. Over zijn motieven is niets bekend.

Update 17.05 uur:
De gemaskerde man die met zijn auto vandaag door een hek van een militaire kazerne heen denderde, had geen terroristisch motief. Het zou gaan om een autochtone Belg, die zelf ooit beroepsmilitair wilde worden op diezelfde kazerne, maar als 'niet geschikt' werd beoordeeld.

Eerder op de dag deed de man een poging om op een reguliere manier op de kazerne te komen, maar de toegang werd hem geweigerd. Daarop gebruikt hij zij auto maar als hekopenener. Rond half een werd de man opgepakt.

Het zou gaan om een verwarde man. Er zijn geen explosieven in de wagen aangetroffen, ook was de man niet gewapend.