MTV EMA volgend jaar vanuit Rotterdam

De MTV EMA (Europe Music Awards) 2016 vinden in Rotterdam plaats. De internationale awardshow is op zondag 6 november live te zien vanuit Ahoy Rotterdam, zo maakt MTV zondag bekend.

Het is de tweede keer dat de awards in Rotterdam worden uitgereikt, ook in 1997 hostte de havenstad de MTV-show. Toen werd de show gepresenteerd door Ronan Keating en The Prodigy was met drie beeldjes de grote winnaar.
"Rotterdam is een dynamische en op jongeren gerichte stad. We kunnen niet wachten op deze kans om de diversiteit, energie en passie van de Nederlandse MTV-fans te laten zien", aldus Magnus Kastner, Managing Director van moederbedrijf VIMN Northern Europe.

Ogen van de wereld

Maurice Hols, General Manager van MTV en Viacom International Media Networks vindt het fantastisch dat de MTV EMA terugkeren naar Nederland: "Op 6 november 2016 zijn alle ogen van de wereld gericht op de MTV EMA's in Rotterdam."

Ook in Rotterdam zijn ze trots om wederom host te zijn van de show, zo laat de Rotterdamse cultuurwethouder Pex Langenberg weten. "De MTV-awards passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar 'Jonge stad' een thema is. De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad."

Het is de derde keer dat de MTV-show in Nederland wordt gehouden, in 2013 was het Ziggo Dome in Amsterdam het toneel van het prijzenspektakel. Zondagavond worden de MTV EMA van dit jaar uitgereikt in Milaan. De show wordt om 21.00 live uitgezonden op de muziekzender.

MTV EMA 2016 in Rotterdam
MTV EMA 2016 in Rotterdam (Foto: BuzzE)