Uitslag PEC Zwolle - FC Utrecht

Sébastien Haller heeft FC Utrecht vrijdagavond aan een zwaarbevochten uitzege op PEC Zwolle geholpen. De Fransman tekende eerst voor de gelijkmaker en benutte in blessuretijd een strafschop die hij zelf had verdiend (1-2).

Haller ging in blessuretijd op de rand van het strafschopgebied over de knie bij Trent Sainsbury. Hij knalde de bal vervolgens vanaf elf meter onberispelijk in de bovenhoek. Ruim vijf minuten voor de winnende treffer dacht Stef Nijland de thuisploeg aan de winst te helpen. De invaller eiste een strafschop op, maar schoot hoog over.

Tot deze strafschoppen leken beide clubs in een gelijkwaardig duel op weg naar een logische eindstand (1-1). Louis Nganioni mocht zich aanrekenen dat PEC Zwolle na veertien minuten op voorsprong kwam. De toeschouwers van het duel zaten klaar om de ernstig zieke Johan Cruijjf met een applaus te steunen toen de Franse linksback van FC Utrecht de bal zo maar in de voeten schoof van Lars Veldwijk. De spits stuitte nog op doelman Robbin Ruiter, maar Wouter Marinus benutte de rebound. Haller anticipeerde in de 25e minuut goed op een slim balletje van Yassin Ayoub en passeerde Kevin Begois voor de eerste keer.

Na rust waren de kansen schaars. Veldwijk kreeg nog wel een fraaie mogelijkheid. Hij kreeg de bal echter helemaal verkeerd op zijn hoofd. Diezelfde Veldwijk werd in de 84e minuut in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt door Mark van der Maarel, die niet alleen een strafschop veroorzaakte maar ook rood kreeg. Invaller Nijland schoot vanaf elf meter echter hoog over. Haller liet in blessuretijd zien hoe je een strafschop wel moet nemen.

PEC Zwolle

1 - 2

FC Utrecht

14' Marinus   25' Haller
90+3' Haller (pen)
 
Gele kaart: Van Polen, Brama, Sainsbury (PEC Zwolle)
Rode kaart: Van der Maarel (85) (FC Utrecht)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.300
Arbiter: Braamhaar
Bijzonderheden: Nijland (Zwolle) mist strafschop (85)
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Van Polen
Sainsbury
Lam
Van Hintum
Brama
Marinus (Ehizibue/63)
Thomas
Becker
Veldwijk
El Hasnaoui (Nijland/63)
  Ruiter
Klaiber
Van der Maarel
Letschert
Nganioni
Ramselaar
Strieder
Barazite (Diemers/89)
Ayoub (Leeuwin/80)
Peterson (Joosten/80)
Haller

Haller goud waard voor FC Utrecht
Haller goud waard voor FC Utrecht (Foto: ANP)