Gordon wil Ratelband geen podium meer geven

Gordon heeft in RTL Boulevard snoeihard uitgehaald naar Emile Ratelband. De presentator, die woensdag inviel voor de zieke Albert Verlinde, wil dat het showbizzprogramma geen aandacht meer besteedt aan de positiviteitsgoeroe.

In RTL Boulevard was een interview met Ratelband (66) en zijn nieuwe, ruim veertig jaar jongere vriendin Linda Snel te zien. Zij vertelde dat ze verliefd is geworden op zijn persoonlijkheid en dat het leeftijdverschil haar koud laat. "Hij is lief, empathisch, zorgzaam: heel anders dan dat iedereen denkt dat ie is", zei Linda, die als nanny voor Emile heeft gewerkt. "Hij is zo charmant, alles wat een vrouw zoekt."

Ook werd een geluidsfragment afgespeeld waarin Emile zich tegenover zijn kinderen erg negatief uitlaat over zijn ex-vrouw en hun moeder Moon. De audiotapes kwamen aan bod tijdens de rechtszaak die Moon tegen hem aanspande wegens mishandeling. Snel heeft het met haar vriend over de tapes gehad. "Je mag zulke dingen niet tegen kinderen zeggen", vindt ze. "Het is niet netjes, maar wat gebeurd is, is gebeurd."

Respectloos
Al voor het item met de tortelduifjes haalde Gordon zijn gram. Hij hekelde het feit dat Ratelband een half jaar na de dood van zijn vorige vriendin Gitta al weer met een nieuwe liefde in het nieuws komt. "Hoe respectloos kun je zijn naar de familie van die overleden vrouw? Moet je dan de media opzoeken om te zeggen hoe gelukkig je bent? Ik gun ze alle geluk van de wereld, maar had er dan mee gewacht."

Na het interview ging Gordon nog even door met zijn kritiek op Ratelband. "Ik vind dit zo walgelijk", aldus de zanger en presentator. "Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik vind het belachelijk dat we zo iemand überhaupt nog een platform geven. Ik ben er persoonlijk klaar mee. Ik ga me er persoonlijk hard voor maken dat we dit nooit meer behandelen bij Boulevard. Erland, hoor je me?"

Gordon wil Ratelband geen podium meer geven
Gordon wil Ratelband geen podium meer geven (Foto: BuzzE)