FOK! Wat een weer: mist en opklaringen

Afgelopen nacht was het flink bewolkt met hier en daar opklaringen. Met name in het binnenland ontstond er op die plaatsen (dichte) mist en nevel. De ochtend start dan ook met een beperkt zicht, en een kille temperatuur van rond de 4 graden in het oosten van het land tot een graad of 8 aan zee. De wind is inmiddels richting het zuidwesten gedraaid en is matig tot krachtig aan de kust. In de middag klimt de temperatuur nog op tot een graad of twaalf. 

niels0 zag mijn oproep om weerfoto's en kwam in zijn archief onderstaande foto tegen. De foto werd genomen in Esbjerg (Denemarken), ongeveer een half uurtje voordat de zon onderging. 

Esbjerg (Denemarken) (Foto: niels0)
Esbjerg (Denemarken) (Foto: niels0)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:

* In 1879 werd de eerste demonstratie van de gloeilamp gegeven door de uitvinder Thomas Edison.

* In 1959 opent het Guggenheim Museum zijn deuren in Ney York.  Het gebouw, dat op zichzelf al een bezienswaardigheid is vanwege de bijzondere bouwstijl, werd in 2006 en 2007 volledig gerestaureerd aan de buitenzijde. 

* In 1944 is Aken de eerste stad in Duitsland die in de handen van de geallieerden valt. 

* In 2011 grijpen Wie is de Mol en The Voice of Holland verrassend naast de Gouden Televizierring. De grote prijs valt in handen van Voetbal International, dat door RTL7 wordt uitgezonden. 


Een virtuele rondleiding door het Guggenheim museum in New York