'Lodeweges weg bij sc Heerenveen'

De wegen van Dwight Lodeweges en sc Heerenveen lijken zich te scheiden. Dit melden verschillende bronnen vanavond. De trainer van de Friese club heeft het bericht volgens de Leeuwarder Courant nog niet bevestigd.

Eerder vandaag zouden de leden van de technische staf van sc Heerenveen met elkaar gesproken hebben. Daaruit heeft Lodeweges geconcludeerd geen toekomst meer bij de Friezen te zien.

Afgelopen weekend zag Lodeweges zijn ploegen tegen een beschamende nederlaag tegen Feyenoord aanlopen. Voor rust scoorden de Rotterdammers al vijf keer. Uiteindelijk verscheen er 2-5 op het scorebord.

Ook voor het treffen met Feyenoord ging het bij sc Heerenveen niet van een leien dakje. De ploeg pakte slechts zeven punten uit negen wedstrijden en bivakkeert daardoor in de onderste regionen van de Eredivisie. Alleen de seizoensouverture tegen De Graafschap werd in een zege omgezet. Daarna volgden nog een paar gelijke spelen en een aantal nederlagen.

De naam van Tieme Klompe gaat inmiddels rond als interim-trainer. Hij zou in dat geval hulp krijgen van icoon Foppe de Haan.

Update 21.04 uur

Technisch manager Hans Vonk heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat Lodeweges vertrekt. "Dwight heeft ons verteld dat hij stopt en meer wil ik er niet over zeggen."