Man. City blijft koploper in Engeland, United wint zonder Blind en Depay

Manchester City staat nog zeker een week bovenaan in de Engelse competitie. Mede dankzij een hattrick van Raheem Sterling in de eerste helft van de wedstrijd won de ploeg van trainer Manuel Pellegrini ruim van AFC Bournemouth. Het werd zaterdag 5-1, omdat ook Wilfried Bony twee keer scoorde in het Etihad Stadium.

Chelsea won weer eens in de Premier League. Dankzij een doelpunt van Diego Costa en een eigen goal van Alan Hutton werd Aston Villa verslagen. Desondanks staat de regerend kampioen dankzij de zeer matige seizoensstart nog altijd tien punten achter op koploper City.

Sunderland wist het eerste competitieduel sinds het vertrek van coach Dick Advocaat niet te winnen. Die vertrok na een belabberde start van het seizoen - Sunderland staat een-na-laatste -, maar ook de nieuwe trainer Sam Allardyce weet het tij voorlopig niet te keren. Uit bij West Bromwich Albion werd het 1-0 door een goal van Saido Berahino.

Manchester United heeft zaterdag Everton met forse cijfers verslagen. Waar de club van Louis van Gaal het doorgaans lastig heeft op het veld in Liverpool, waren er dit keer weinig problemen. Het werd 0-3.

Dat is goed en slecht nieuws voor Memphis Depay en Daley Blind. Weliswaar won hun team, maar de Nederlanders zagen het allemaal gebeuren vanaf de bank. Gemist werden ze allerminst in het elftal van Van Gaal. Verdedigend gaf de ploeg weinig weg, Bastian Schweinsteiger speelde een prima wedstrijd op het middenveld en ook aanvallend liep het lekker bij United. Na achttien minuten spelen profiteerde Morgan Schneiderlin van verdedigend gepruts na een corner. Vijf minuten later kopte Ander Herrera raak uit een perfecte lange pass van Marcos Rojo.

Na rust maakte Wayne Rooney er 0-3 van, waardoor United in de Premier League in het spoor blijft van stadsgenoot Manchester City.

Ronald Koeman moest met lede ogen toezien hoe zijn Southampton een 2-0-voorsprong weggaf tegen Leicester City. José Fonte opende de score, de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk tekende nog voor rust voor de tweede treffer. Jamie Vardy ontpopte zich echter tot de plaaggeest van de 'Saints', door eerst de 2-1 binnen te werken en in de eerste minuut van de blessuretijd ook nog gelijk te maken.

In het Londense onderonsje tussen Crystal Palace en West Ham United sloeg de bezoekende ploeg eveneens toe in de slotfase. Manuel Manzini en Dimitri Payet zorgden in de 88e en 94e minuut van de wedstrijd voor de winst van West Ham, dat vier punten achter Manchester City staat.