Stromae opgetogen om in Rwanda te zijn

Stromae is 'verrukt' dat hij zaterdag in de Rwandese hoofdstad Kigali is om zijn tournee door Afrika af te ronden. Dat heeft hij zaterdag gezegd tijdens een persconferentie, meldt persbureau Belga. Rwanda is het tweede thuisland van de wereldster, maar hij was er nog nooit geweest.

Het optreden van Stromae in Kigali staat bol van de symboliek. Het is een bijzonder optreden voor Paul Van Haver, zoals de wereldster echt heet, want hij is in Rwanda geboren en zijn vader werd er ook vermoord tijdens de genocide in 1994.

"Ik ben dan ook opgetogen dat ik hier mag zijn, zeker na de gezondheidsproblemen die ik gehad heb waardoor ik het vorige concert hier heb moeten annuleren", zei Stromae. "Maar ik ben enorm gelukkig dat ik hier ben en het geeft me een bijzonder gevoel zoveel gezichten te zien waar ik op lijk. Het is een aangenaam, speciaal gevoel."

Inentingen
In juni stond al een concert van Stromae gepland in Kinshasa en Kigali, maar door de gevolgen van inentingen tegen malaria moest hij die toen afzeggen. "Maar het is een beetje het lot dat bepaald heeft dat ik hier mijn tournee mag afsluiten", aldus de artiest. "Het is toch erg belangrijk om eens in mijn land van origine geweest te zijn."

Tijdens zijn bezoek aan Rwanda trekt Stromae ook tijd uit om kennis te maken met familieleden van zijn vader en om een bezoek te brengen aan het monument ter nagedachtenis van de genocide. "Toen ik vijf jaar was, ben ik hier eens geweest, maar ik weet er niet veel meer van."

Stromae opgetogen om in Rwanda te zijn
Stromae opgetogen om in Rwanda te zijn (Foto: BuzzE)