Kijkers kiezen winnaar Gouden Televizier-Ring

Voor de vijftigste keer wordt donderdag de Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Kanshebbers voor de publieksprijs zijn Expeditie Robinson (RTL5), Streetlab (KRO-NCRV) en SynDROOM (RTL4). Vorig jaar ging de prijs naar Flikken Maastricht.

Beide RTL-programma's zijn voor de tweede keer in hun bestaan genomineerd. De nominatie voor Streetlab is opvallend, omdat bijvoorbeeld het populaire Heel Holland bakt veel meer kijkers trekt. Voorzitter Jan Slagter van Omroep Max komt daarom niet naar het Gouden Televizier-Ring Gala in theater Carré.

Voor de verkiezing van de Zilveren Televizier-Ster, de Gouden Stuiver en de Televizier Aanstormend Talent Award zijn de stembussen reeds gesloten. Bij de mannen gaat de strijd tussen Humberto Tan, Jeroen van Koningsbrugge en Johnny de Mol. Bij de vrouwen zijn Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper in de race om een Zilveren Televizier-Ster.

In de categorie aanstormend talent zijn Arjen Lubach, Jan Versteegh en Luuk Ikink kanshebbers. De prijs voor het beste kinderprogramma, de Gouden Stuiver, gaat naar Brugklas, Puberruil of Freeks Wilde Wereld.

Kijkers kiezen winnaar Gouden Televizier-Ring
Kijkers kiezen winnaar Gouden Televizier-Ring (Foto: BuzzE)