Israël verscherpt beveiliging op straat

De Israëlische overheid stuurt meer politie de straat op om de geweldsspiraal te keren. Ook worden zo nodig de Arabische wijken van Jeruzalem afgesloten. De afgelopen twee weken waren de Gazastrook, de grensovergangen en de straten van diverse steden het toneel van vooral steekpartijen.

Tientallen doden waren het gevolg van het geweld. Vier Israëliërs en minstens 27 Palestijnen stierven tot nu toe.

De regering heeft besloten ook het leger in te zetten, met name in Jeruzalem, waar het geweld begon nadat de toegang tot de al-Aqsamoskee voor joden werd uitgebreid. De moskee is een heilige plek voor zowel joden als moslims. De bussen in Jeruzalem krijgen voorlopig geüniformeerde beveiligers mee. Verder worden er wegversperringen opgericht om het verkeer te controleren.

Van Palestijnse terroristen wordt al sinds enige tijd systematisch het huis verwoest. Het Israëlische kabinet heeft nu ook bepaald dat op die plek geen nieuw pand mag verrijzen. Verder worden voortaan alle eigendommen van de terroristen in beslag genomen. Tot slot wordt de politie qua mankracht versterkt en posteert het leger extra troepen bij de grensversperringen in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.

Israël verscherpt beveiliging op straat
Israël verscherpt beveiliging op straat (Foto: ANP)