Minecraft-streamer koopt Hollywood-villa van 5 miljoen

Jordan Maron, een 23-jarige knul met een voorliefde voor Minecraft, heeft met de opbrengsten van zijn streamingfilmpjes van de game een alleraardigst nieuw optrekje gekocht, hoog in de heuvels boven de Sunset Strip in Los Angeles met uitzicht op de enorme stad en op de Grote Oceaan.

Dat het spelen van games lucratief kan zijn is niets nieuws. Een goed voorbeeld is PewDiePie, die recentelijk nog een kijkje in zijn boekhouding gaf. Waar PewDiePie via zijn kanalen nog een breed assortiment van verschillende games en game-gerelateerde content laat zien, doet Maron uitsluitend aan het streamen van Minecraft-filmpjes. Onder de naam CaptainSparklez heeft de jonge Amerikaan al meer dan 1,9 miljard views weten te genereren op zijn YouTube-kanaal, met een totaal aan 8,8 miljoen YouTube-abonnees en daarnaast nog een slordige 1,2 miljoen trouwe volgers op Twitch.

De nieuwe gamehut van Maron, gesitueerd in het sjieke Hollywood Hills, is gekocht voor de som van $4.985.000 en beschikt over drie slaapkamers en vier badkamers. Verder is er een oppervlakte van 1250 vierkante meter met de nodige 'features' zoals een party-sized spa en een infinity zwembad. Plaatjes zeggen meer denk ik, zie hieronder.

Saillant detail is dat de maker van Minecraft, Markus Persson, recentelijk nog een nieuwe toko op de kop tikte, slechts enkele honderden meters verwijderd van de villa van Jordan Maron, voor maar liefst 70 miljoen dollar. Verschil moet er blijven natuurlijk.