The Martian houdt stand, Pan flopt

De winnaar van dit weekend is bekend, en het is opnieuw het scifi-epos The Martian geworden. De nieuwkomer Pan gaat redelijk roemloos ten onder in zijn eerste ronde. Dit meldt BoxOfficeMojo.

De film, met in de hoofdrol Matt Damon als gestrande Mars-astronaut, wist 37 miljoen binnen te harken. Daarmee staat de score tot nu toe op 230 miljoen dollar. Het tweede deel van Hotel Transsylvanië deed ook weer goede zaken, voor het derde weekend op rij in de Verenigde Staten. Dat brengt het wereldwijde totaal van die film nu op 210 miljoen dollar.

De nieuwe fantasie-avonturenfilm Pan, met Hugh Jackman in de rol van de piraat Blackbeard en Levi Miller als Peter Pan, is in zijn eerste weekend er niet in geslaagd om een groot publiek te bereiken. De slechte recensies en falende advertentiecampagne zorgen ervoor dat de teller na het eerste weekend op een krappe 19 miljoen dollar staat. Dat zou geen probleem zijn als het om een klein productiebudget ging. Echter, de film heeft 150 miljoen dollar gekost, en daar is de advertentiecampagne nog niet bij opgeteld. Een flop is dus nu haast wel een zekerheid, want er bestaat ook nog eens een kans dat het budget niet eens wordt terugverdiend.

The Martian: Matt DamonThe Martian: Matt Damon