België en Wales naar EK

België en Wales hebben zich zaterdag in kwalificatiegroep B geplaatst voor het EK in Frankrijk. België won de uitwedstrijd in Andorra met gemak (4-1), terwijl het verliezende Wales hulp van Cyprus kreeg.

België had niet heel lang nodig om een gaatje in de Andorrese defensie te vinden. In de negentiende minuut knalde Radja Nainggolan raak. Vlak voor rust schoot Kevin De Bruyne uit een vrije trap de 2-0 binnen. Andorra kwam nog tot 2-1 na een strafschop, maar even later scoorde ook Eden Hazard vanaf elf meter. Debutant Laurent Depoitre maakte er daarna 4-1 van, waarna Hazard nog een strafschop miste.

Wales ging met 2-0 ten onder bij Bosnië-Herzegovina door een doelpunten van Milan Djuric en Vedad Ibisevic. De Britten mogen echter toch naar het EK, omdat concurrent Israël thuis verloor van Cyprus (1-2).