Tilburgs podium 013 weer open na verbouwing

Helemaal klaar is het werk nog niet, maar toch gaat poppodium 013 in Tilburg dit weekend weer open na een grondige verbouwing. Rowwen Hèze is vrijdag de eerste band die het podium van de grote zaal mag betreden. Daar passen nu 3000 mensen in. Voorheen was het met 2000 mensen vol.

De voor 013 kenmerkende trappen liggen nog steeds in de zaal, maar de vlakke vloer voor het podium is flink uitgebreid. Volgens 013 hebben bezoekers na de verbouwing iets meer persoonlijke ruimte. Hoeveel verschil dat maakt, zal zondag blijken bij het uitverkochte optreden van de Amerikaanse jazz- en soulzanger Gregory Porter.

Ook de kleine zaal is aangepakt. De capaciteit is vergroot van 325 naar 700 bezoekers. Officieel wordt de vernieuwde 013 op 13 november feestelijk heropend. In de tussentijd moeten nog diverse klusjes gebeuren, maar bezoekers merken daar weinig van. "Je zal wellicht ergens een hoekje zien wat nog niet af is. Misschien ergens een houten schot in plaats van een raam." Licht, geluid, entree en garderobe zijn af.

De verbouwing kostte ruim 10 miljoen euro.

Tilburgs podium 013 weer open na verbouwing
Tilburgs podium 013 weer open na verbouwing (Foto: ANP)