Honda gebruikt laatste tokens in Rusland

Honda zal voor de komende Grand Prix van Rusland de laatste vier tokens inzetten voor verbetering van de Formule 1-motor. Omdat er nog maar weinig nieuwe onderdelen beschikbaar zijn zal alleen McLaren-coureur Fernando Alonso met de verbeterde aandrijflijn gaan rijden. Teamgenoot Jenson Button moet nog even wachten.

Honda keerde dit seizoen terug in de Formule 1, maar zal ondanks de punten in Hongarije nog niet met plezier terugkijken. De Japanners verbeterden voor Canada en België de motor, maar met name op de rechte stukken werden de tekortkomingen zichtbaar. Met de verbeteringen in Sochi hoopt het merk met McLaren weer een stapje voorwaarts te kunnen zetten. Niet alleen het motorblok zelf, maar ook enkele onderdelen er om heen zijn ditmaal aangepakt.

Alonso krijgt in Rusland al de beschikking over de nieuwe aandrijflijn die het tot het einde van het seizoen vol moet houden. De Spanjaard zal naar verwachting achteraan starten. Teamgenoot Jenson Button zal naar verluidt tijdens de volgende race in de Verenigde Staten de beschikking krijgen over het nieuwe pakket.