'Nederlandse zuurgooier toerekeningsvatbaar'

De Nederlandse verdachte van een zuuraanval op een schoonmaakster in een Antwerpse supermarkt, Jelle F. is toerekeningsvatbaar. Dat is de conclusie van de gerechtspsychiaters die hem onderzocht hebben, meldde persbureau Belga op basis van verschillende gerechtelijke bronnen. Het Brusselse parket en de advocaten van F. zelf geven voorlopig geen commentaar.

F. zou de supermarktketen sinds eind vorig jaar geld hebben afgeperst door te dreigen met zuuraanvallen. Hoewel hij geld zou hebben gekregen, gooide hij op 20 februari zuur over een schoonmaakster in een Delhaize-vestiging in Antwerpen. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond.

Volgens zijn raadsman gooide de Nederlander met zuur "om wraak te nemen op de maatschappij". F. heeft voor de rechter-commissaris een volledige bekentenis afgelegd. Een psychiatrisch verslag moet meer duidelijkheid geven over de motieven van F. Zo is het onduidelijk waarom F. België koos voor zijn afpersing.

Dinsdag verlengde de Brusselse raadkamer de voorlopige hechtenis van F. met nogmaals een maand. Intussen zou het gerechtelijk onderzoek naar de afpersingen en de zuuraanval zo goed als afgerond zijn.

'Nederlandse zuurgooier toerekeningsvatbaar'
'Nederlandse zuurgooier toerekeningsvatbaar' (Foto: ANP)