'Drie Nederlanders bij grootste voetbaltalenten ter wereld'

Er zijn drie Nederlanders te vinden in het Next Generation-klassement van The Guardian. Het gaat om Javairo Dilrosun, Justin Bijlow en Timothy Fosu-Mensah. Jaarlijks brengt de Britse krant een lijst met de vijftig grootste talenten van de wereld uit. Met vier spelers is alleen Frankrijk beter vertegenwoordigd dan Nederland.

Javairo Dilrosun (17) is een middenvelder die onder contract staat bij Manchester City. Hij verruilde in 2014 de jeugd van Ajax voor Manchester. Timothy Fosu-Mensah, ook zeventien jaar oud, speelt ook in Engeland maar dan voor Manchester United. Hij wordt al eens 'de nieuwe Paul Pogba' genoemd. De verdediger en aanvoerder van Oranje Onder-17 kwam in het seizoen 2014/15 over van Ajax. 

Justin Bijlow speelt nog wel in Nederland. De keeper, geboren op 22 januari 1998, staat onder contract bij Feyenoord. Daar speelt hij bij Onder-19.

De bekenste namen in de lijst zijn waarschijnlijk die van Hachim Matsour en Martin Ødegaard. Matsour staat onder contract bij AC Milan maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Málaga CF. Ødegaard vertrok in het seizoen 2014/15 van Strømsgodset IF naar Real Madrid. Hij werd op 13 oktober 2014 met 15 jaar en 253 dagen de jongste speler ooit in een EK-kwalificatiewedstrijd.