Blatter: "Verdenkingen slaan nergens op"

Er loopt momenteel een onderzoek naar mogelijke wanpraktijken van Sepp Blatter. Volgens de Zwitserse FIFA-voorzitter is dit echter te zot voor woorden. Blatter wordt er van verdacht steekpenningen te hebben betaald. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een transactie van 1,8 miljoen euro die hij aan UEFA-voorzitter Michel Platini deed. Ook de Fransman is gehoord in dit onderzoek, zowel als getuige als verdachte.

Afgelopen juli werden er al veertien FIFA-officials gearresteerd door de Zwitserse politie, in opdracht van het Ministerie van Justitie in de VS. Zij werden verdacht van fraude, omkoping en het witwassen van geld. Hierna besloot Blatter om op te stappen, omdat de FIFA te veel kritiek te verduren kreeg omwille van deze gebeurtenissen.

Blatter reageert in het Duitse magazine Bunte met de volgende verklaring: "Naar mij loopt alleen een onderzoek. Er is niks bewezen", aldus de 79-jarige bestuurder. "De situatie is niet prettig. Ik word beschuldigd zonder dat er ook maar iets van bewijs is."

"Ik heb helemaal niets fout gedaan", verdedigt Blatter zich. "Deze verdenkingen slaan dan ook nergens op. Maar ik kan je verzekeren dat ik op 26 februari 2016 stop als voorzitter. Maar geen dag eerder. Tot die tijd zal ik vechten voor FIFA."

Blatter vindt verdenkingen nergens op slaan (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Blatter vindt verdenkingen nergens op slaan (Pro Shots/Zuma Sports Wire)