Zijlstra verstandig: Nederland kan niet veel meer asielzoekers aan

De grens van wat Nederland zowel fysiek als maatschappelijk aankan bij de opvang van vluchtelingen is in zicht. Dat zegt niet Wilders, maar VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in reactie op de gebeurtenissen in het Drentse dorpje Oranje dinsdagavond.

Het kleine dorpje, 130 inwoners sterk, kreeg dinsdagavond te horen dat dezelfde avond nog eens zevenhonderd vluchtelingen in de noodopvang terecht zouden komen - waarmee het totaal op 1400 asielzoekers kwam - en keerde zich daarop tegen de brenger van die boodschap, staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

Zijlstra: "Ik begrijp de onrust onder de bewoners van Oranje heel goed. Het bewijst dat zowel de fysieke als maatschappelijke grens in zicht is van wat we nog aan kunnen. Blijkbaar is de nood zo hoog dat staatssecretaris Dijkhoff dit heeft moeten besluiten, om te voorkomen dat mensen op straat gaan zwerven en overlast veroorzaken. Reden temeer om alles op alles te zetten om de instroom in te dammen" aldus de verstandige woorden van deze VVD-er.

Zijlstra: grens in zicht van wat we aankunnen
Zijlstra: grens in zicht van wat we aankunnen (Foto: ANP)

Submitter:  Bron: ANP / FOK.nl