'Selfies maken is zielige bezigheid'

Cate Blanchett heeft niets met Instagram en selfies. De 46-jarige Australische actrice neemt geen blad voor de mond en noemt het tegenover Yahoo! een zielige bezigheid.

"Mensen nemen constant foto's van zichzelf en sturen die naar andere mensen om erachter te komen of ze leuk gevonden worden. Het is zielig, dat hele gedoe dat mensen zich druk maken om wat anderen over hun denken", aldus Cate.

De Blue Jasmine-ster vindt de 'selfie-cultuur' verschrikkelijk om mee om te gaan. "Ik kan het gewoon niet aan. Natuurlijk wil je dat mensen naar je film komen kijken, natuurlijk wil je dat ze zich vermaken. Maar ik ga me niet afvragen of ze het leuk vinden hoe ik eruit zie of dat ze mijn look op de rode loper mooi vinden."

Blanchett begrijpt dat mensen enthousiast zijn over de mooie jurken die ze mag dragen, maar de aandacht ervoor is doorgeslagen, vindt de actrice. "Wanneer je gevraagd wordt om op een 360 graden-camera te gaan staan, je tenen in een of ander apparaat te stoppen zodat ze een foto van je eeltknobbels de hele wereld over kunnen sturen, dan heb ik zoiets van: 'Nee, dank je'."

Cate Blanchett vindt selfies maken zielig
Cate Blanchett vindt selfies maken zielig (Foto: BuzzE)