Foutje: leraar appt penisfoto naar klas

Een leraar op een Limburgse scholengemeenschap heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt. Via WhatsApp stuurde hij een foto van zijn penis. Die was bedoeld voor zijn partner, maar ging per ongeluk naar een WhatsApp-groep van één van zijn klassen, meldt 1 Limburg.

De docent van scholengemeenschap Sint Ursula in Horn voerde met zijn partner een erotisch gesprek. Hij wilde indruk maken met een foto van zijn paarsgepunte lans (© Djeez, 2007-heden). Helaas ging dat een beetje mis. De scholenkoepel waar Sint Ursula lid van is, heeft de kwestie onderzocht. De conclusie: het is 'een hele domme fout, zonder kwade bedoelingen'.

De docent mag les blijven geven op de school voor voortgezet onderwijs, maar niet meer aan de leerlingen die de foto van het geslachtsdeel onder ogen kregen. Dat is een oplossing waar ook de betrokken ouders zich in konden vinden.

De scholenkoepel ziet in het incident geen aanleiding voor strengere regels omtrent contact tussen docenten en leerlingen via sociale media. Bestuursvoorzitter Thieu Kikken: 'Het is een handige manier van communiceren buiten de lessen om, waarbij leerlingen bijvoorbeeld vragen kunnen stellen over lesstof of huiswerkbegeleiding. Hier is sprake geweest van een domme vergissing.'

WhatsApp
Leraar stuurt penisfoto aan WhatsApp-groep.