Doek valt voor TMF in Vlaanderen

Muziekzender TMF verdwijnt vanaf 1 november van het scherm in Vlaanderen. Dat meldt moederbedrijf Viacom International Media Networks (VIMN). In Nederland werd TMF al in 2011 opgedoekt, TMF Vlaanderen was de laatste zender die TMF nog had.

TMF Vlaanderen gaat plaatsmaken voor Comedy Central 24/7. Begin 2014 werd Comedy Central in Vlaanderen gelanceerd; het zond dagelijks 22 uur tot middernacht uit. Vanaf 1 november gaat Comedy Central 24 uur per dag, zeven dagen per week uitzenden. Viacom denkt dat Comedy Central ook in Vlaanderen veel potentieel heeft, net als in Nederland en de rest van de wereld.

In Nederland begon TMF in 1995 met het uitzenden van videoclips. Hoewel MTV de zender in 2001 overnam, bleef TMF met verschillende kanalen in de lucht tot 2011. TMF ging in 1998 van start in Vlaanderen, nadat de zender succesvol was gebleken in Nederland. In de beginjaren werden de uitzendingen in hetzelfde gebouw als TMF Nederland opgenomen.

Vraag naar comedy
Viacom zegt met de komst van Comedy Central in te spelen op de vraag naar meer comedy op tv. 'Jongeren kijken steeds meer naar tv-kanalen voor volwassenen en minder naar lineaire jongerenzenders. Comedy Central speelt hierop in en heeft alle content in huis om deze doelgroep te bereiken via haar tv-zender en haar online platformen', aldus Viacom. De beslissing om te stoppen met TMF heeft volgens Viacom geen gevolgen voor het personeel van de Vlaamse muziekzender.