Cocu: "Contact gehad met bondscoach"

PSV-hoofdtrainer Phillip Cocu heeft aangegeven dat hij inmiddels (indirect) contact heeft gehad met bondscoach Danny Blind over het selectiebeleid.

Volgens de coach zocht de keuzeheer van Oranje maandag contact. “Wij waren aan het trainen, toen heeft hij mij gebeld en een bericht achtergelaten of ik contact wilde opnemen. Dat heb ik gedaan", zegt Cocu in gesprek met PSV TV.

"Ook al herken ik een nummer niet, als er een bericht wordt achtergelaten dan bel je altijd terug. Ik sta altijd open om te overleggen met de bondscoach om door te nemen hoe de spelers ervoor staan. Uiteindelijk is de beslissing aan de bondscoach of hij wel of geen vragen heeft."

Geen problemen

“Ik heb er ook geen problemen mee als hij niet belt, maar in contact komen met elkaar is niet al te moeilijk, lijkt mij. Dat contact is er ook maandag geweest. Ik denk dat het goed is dat we elkaar even gesproken hebben."

Cocu vindt dat het 'contact-item' inmiddels wel erg is opgeblazen in de vaderlandse media. "Het gaat uiteindelijk om het voetbal. Het lijkt mij belangrijk dat het Nederlands elftal de focus op het voetbal heeft, want er komen twee hele belangrijke kwalificatiewedstrijden aan."