Nieuwe sinterklaasfilm zaterdag in première

Nog vijf nachtjes slapen en dan gaat de nieuwe sinterklaasfilm in première. CineMec Ede rolt zaterdagochtend de rode loper uit voor De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes. Dit kondigde distributeur Dutch FilmWorks maandag aan.

Het gaat om de vierde bioscoopfilm in de reeks van van De Club van Sinterklaas. Hierin is te zien dat Sinterklaas en de Clubpieten een lekker druk jaar hebben. Nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet. Maar slechterik Kornee (Tom Audenaert) wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel.

De grappige Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Sinterklaas snapt er niets van als op een ochtend niet alleen de cadeautjes, maar ook alle schoentjes weg zijn. Testpiet, Coole Piet, Muziekpiet, Hoge Piet, Keukenpiet en Danspiet krijgen de schuld.

De vorige sinterklaasfilm De Club van Sinterklaas & het Pratende Paard werd vrijdag op het Gala van de Nederlandse film bekroond met het Gouden Kalf van het publiek. Deze film trok zo'n 250.000 bezoekers naar de bioscopen. De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes is vanaf 14 oktober in de bioscoop te zien.

Nieuwe sinterklaasfilm zaterdag in première
Nieuwe sinterklaasfilm zaterdag in première (Foto: BuzzE)