Duitsland verwacht 1,5 miljoen vluchtelingen

De Duitse overheid verwacht dit jaar nog veel meer vluchtelingen dan eerder werd verkondigd, meldt de NOS. Tot dusver werd gesproken over 800.000 tot 1.000.000 vluchtelingen, maar de overheid gaat nu uit van 1,5 miljoen vluchtelingen. Dat blijkt volgens de Duitse krant Bild uit vertrouwelijke overheidsdocumenten.

Bild baseert zich op een interne prognose van een niet nader genoemde overheidsdienst. Hierin staat dat Duitsland het laatste kwadraat rekening moet houden met de komst van 920.000 vluchtelingen. Minister Caffier van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern bevestigde dit getal afgelopen weekend in een interview. Hij verwacht dat er dit jaar zo'n 1,2 tot 1,5 miljoen vluchtelingen naar Duitsland komen.

Volgens de overheid is het heel erg lastig om precieze aantallen te noemen. Dat komt bijvoorbeeld doordat niet iedereen die Europa binnenkomt goed wordt geregistreerd. Hoe dan ook maakt de regering zich zorgen over de voorzieningen die moeten worden getroffen voor het toenemend aantal asielzoekers. De deelstaten en gemeenten hebben nu al moeite met het regelen van onderdak en sanitaire faciliteiten.

Instroom beperken
Wolfgang Schäuble, de minister van Financiën, benadrukt ondertussen dat de vluchtelingenstroom naar Europa moet worden beperkt. Hij zei dat in een interview met televisiezender ZDF. 'We moeten klaar staan om mensen te helpen, maar we kunnen niet het onmogelijke doen.' Schäuble wijst erop dat het een Europese opdracht is om de instroom van vluchtelingen te beperken. Volgens hem wordt er door de Europese Unie hard aan gewerkt, vooral in samenwerking met Turkije.

Duitse overheid verwacht 1,5 miljoen vluchtelingen.
Duitse overheid verwacht 1,5 miljoen vluchtelingen.