De Boer: "Genoeg kansen gehad"

Ajax kwam in Molde niet verder van een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Molde FK. Trainer Frank de Boer vindt dat er meer te halen was voor zijn ploeg.

"We begonnen wel goed", zei De Boer na afloop tegen RTL 7. "We kregen twee kleine mogelijkheden, met Viktor (Fischer, red.). Daarna de goal, echt typisch een voorbeeld van slordig balverlies lijden. Daar zitten zij op te wachten en krijg je een counter om de oren. Dat was niet slim van ons."

Kansen
In de tweede helft kreeg Ajax genoeg kansen op de zege. "We hebben genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd naar onze hand te zetten." Maar Molde kreeg ook veel kansen op de counter. "Er ontstonden grote ruimtes, omdat we in de eerste fase de bal verloren. Mensen maken ruimte om in positie te komen. Drie of vier keer achter elkaar verlies je dan de grip."

De Boer ging na de wedstrijd nog kort in op de tegentreffer, al snel in de wedstrijd. Slordig balverlies leidde tot een tegendoelpunt. "Ik heb het van tevoren gezegd. Je moet tussen de linies spelen wanneer het kan, dan moet je dat doen. Dan wordt er toch risico genomen en dan hebben zij direct die mensen voorin, het was een dure."

Wind
De wind speelde in Molde een belangrijke rol. "In de eerste helft kreeg je het gevoel dat je de wind tegen had en ineens schiet doelman naar de andere kant van het veld. Heel raar met die wind", aldus een gematigd tevreden trainer van Ajax.