'Air France zet mes in vloot'

Air France haalt in de zomer van 2016 veertien vliegtuigen uit zijn vloot, omdat het niet is gelukt een akkoord te sluiten met piloten over versoberde arbeidsvoorwaarden. Dat meldde de Franse krant La Tribune vrijdag, zonder aan te geven waar de informatie vandaan komt.

De topman van het Franse zusterbedrijf van KLM, Frédéric Gagey, waarschuwde eerder al dat langeafstandsvluchten uit de roulatie zouden worden genomen als er geen akkoord kwam over lagere loonkosten. Donderdag maakte moederconcern Air France-KLM bekend dat toestemming is gegeven voor een alternatief herstructureringsplan bij Air France. Daarbij zouden veel banen verloren gaan. La Tribune gaf aan dat wordt gevreesd voor het verlies van wel 8000 arbeidsplaatsen.

Woensdag verliep een deadline voor het bereiken van een akkoord tussen Air France en het personeel over de arbeidsvoorwaarden. Het nieuwe herstructureringsplan zal op 5 oktober worden voorgelegd aan de vakbonden. De Franse overheid heeft al haar zorgen uitgesproken over de gang van zaken bij het luchtvaartbedrijf.

'Air France zet mes in vloot'
'Air France zet mes in vloot' (Foto: ANP)