Porsche: Walker dood door roekeloos rijden

Porsche blijft erbij: Paul Walker is omgekomen doordat de bestuurder van de auto waarin hij zat roekeloos en te hard reed. Een woordvoerder van de autofabrikant heeft dat aan New York Daily News laten weten in een reactie op de aanklacht van Meadow, de zestienjarige dochter van de overleden acteur.

Meadow Walker beschuldigde de autofabrikant er maandag van dat de Carrera GT technische mankementen had, met als gevolg dat Walker en zijn vriend Roger Rodas dodelijk verongelukten. Eerder klaagde ook al de weduwe van Rodas Porsche aan, maar een rechter oordeelde dat de aanklacht niet specifiek genoeg was.

De Duitse fabrikant herhaalt nu weer wat eerder is verklaard: Rodas zou de macht over het stuur zijn verloren. "Zoals we al hebben gezegd, vinden we het erg verdrietig als iemand gewond raakt in een Porsche-voertuig." Onderzoekers concludeerden al in maart dat het ongeluk te wijten is aan het rijgedrag van Rodas, niet aan technische problemen.

De 40-jarige acteur zat op 30 november 2013 samen met Rodas (38) in de auto toen deze met hoge snelheid tegen een boom klapte.

Porsche: Walker dood door roekeloos rijden
Porsche: Walker dood door roekeloos rijden (Foto: BuzzE)