The Simpsons waarschijnlijk afgelopen na seizoen 30

Al Jean, schrijver en momenteel uitvoerend producent van The Simpsons, heeft in een interview met The Hollywood Reporter gezegd dat seizoen 30 waarschijnlijk het laatste seizoen wordt. De potentiële beëindiging van de franchise hangt af van wat Fox doet ten aanzien van verlenging van de serie.

Volgens Jean zou het kunnen dat televisienetwerk Fox de stekker al uit The Simpsons trekt na seizoen 28, maar de producer verwacht vooralsnog een einde na seizoen 30. "Het zou kunnen dat we niet het hele onderhandelingsproces te hoeven doorlopen, maar als ik een seizoensfinale zou moeten voorspellen, dan is het seizoen 30", aldus Jean in het interview.

De Amerikaanse scenarioschrijver geeft toe dat hij er vaker naast heeft gezeten. Aanvankelijk was hij ervan overtuigd dat het na seizoen 23 al afgelopen zou zijn, maar de franchise volhardde tot nu toe. Momenteel is seizoen 27 gaande, waarvan vorige week de eerste aflevering aftrapte.

Voor een eventuele finale zijn nog geen concrete plannen. Hoewel Jean zelf graag zou willen eindigen op eenzelfde manier als hoe The Simpsons ooit begon in de eerste aflevering, is het niet gezegd dat dat idee ook daadwerkelijk gehonoreerd wordt.

The Simpsons wellicht beëindigd na seizoen 30 (Foto: Fox)
The Simpsons wellicht beëindigd na seizoen 30 (Foto: Fox)