Importeur: in Nederland 160.000 auto's terug

De terugroepactie van Volkswagen, dat de software aanpast van alle dieselauto's die voorzien zijn van technologie om emissietests te omzeilen, betreft 160.000 wagens in Nederland. Dat maakte importeur Pon dinsdag bekend.

Automobilisten die hun wagen terug moeten brengen voor een softwareupdate, krijgen dat automatisch en persoonlijk van hun dealer te horen. Hoe een en ander in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra VW de technische oplossing voor het probleem beschikbaar heeft.

Pon liet verder weten dat het contact heeft gehad met het ministerie van Financiën over de mogelijke gevolgen van het dieselschandaal voor de fiscale bijtelling voor leaserijders. Daaruit is gebleken dat voor bestaande leasecontracten niets verandert.

De importeur liet verder weten dat alle personenwagens die nu in de showroom staan, voldoen aan de eisen en dus gewoon kunnen worden verkocht. De verkoop van auto's met een dieselmotor van het type waarmee geknoeid is, blijft opgeschort. Het gaat om 4100 wagens, voornamelijk bestelbusjes.

Importeur: in Nederland 160.000 auto's terug
Importeur: in Nederland 160.000 auto's terug (Foto: ANP)