Porsche aangeklaagd voor dood Paul Walker

Porsche is wederom aangeklaagd voor het dodelijke ongeluk van Roger Rodas en Paul Walker. Dat meldt TMZ.

Anderhalf jaar geleden klaagde Kristine Rodas, de weduwe van Roger, de autofabrikant aan omdat ze vond dat de auto onveilig was. Technische gebreken zouden ervoor hebben gezorgd dat de twee het ongeluk niet hebben overleefd, maar een rechter oordeelde dat die aanklacht niet specifiek genoeg was.

Pauls dochter Meadow Walker spant nu een nieuwe zaak aan tegen Porsche, waarin wederom de technische tekortkomingen van het voertuig worden benadrukt. Zo zouden de brandstofleidingen in de wagen niet brandveilig zijn en zou een slechte gordel Walker vast hebben geketend in de auto. "De gordel trok Walkers bovenlijf terug met duizenden kilo's aan kracht waardoor hij zijn ribben en bekken brak en in de bijrijdersstoel vast kwam te zitten", zo wordt er geclaimd in de rechtszaak. Pas na een minuut en twintig seconden brak er brand uit; roet in zijn luchtpijpen zou volgens de aanklagers bewijzen dat Walker levend verbrand werd.

Naar aanleiding van de vorige zaak ontkende Porsche eerder dit jaar al dat er iets mis was met het voertuig en dat het ongeluk gewoonweg te wijten is aan de bestuurder. De politie stelde eerder vast dat Rodas tussen de 125 en 150 kilometer per uur had gereden, terwijl de maximale snelheid 70 was.

Dochter Paul Walker klaagt Porsche aan
Dochter Paul Walker klaagt Porsche aan (Foto: BuzzE)