Monument onthuld voor slachtoffers truckdrama

Nabestaanden van de drie slachtoffers van het drama met de monstertruck in Haaksbergen hebben maandagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan hun dierbaren. Het was maandag precies een jaar geleden dat de monstertruck het publiek inreed. Door het ongeluk raakten ook tientallen mensen gewond.

"De klok staat stil, maar de tijd gaat door. Dat kunnen we niet terugdraaien", zei de vader van het vijfjarige jongetje dat bij het ongeluk om het leven kwam. Zijn achtjarige dochter verkeerde wekenlang in levensgevaar, maar ze is nu opgeknapt volgens haar vader. De herdenking in Haaksbergen was drukbezocht. Winkels in het dorp waren maandagmiddag gesloten.

Nabestaanden en slachtoffers delen naast verdriet en pijn ook woede, zo bleek maandagmiddag. Het is nog steeds niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De chauffeur van de monstertruck, die nog voor de rechter moet verschijnen, zegt dat de rem bleef hangen, maar er is mogelijk ook sprake van een stuurfout. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het parkeerterrein waar de stunts werden uitgevoerd wel erg klein was en dat er niet voldoende veiligheidsmaatregelen waren genomen.

De stichting die het evenement jarenlang organiseerde heeft zichzelf dit jaar opgeheven. Het bestuur van de stichting moet eveneens voor de rechter komen. Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen moest het veld ruimen na het drama. Hij was maandag bij de herdenking onder de aanwezigen en legde een bloemetje.

Monument onthuld voor slachtoffers truckdrama
Monument onthuld voor slachtoffers truckdrama (Foto: ANP)