Asielzoekers randen jonge vrouwen aan

In Almere is een 18-jarig meisje aangerand door drie bewoners van het asielzoekerscentrum in die plaats. De daders konden snel worden opgepakt, meldt de lokale nieuwssite Almere Nieuws. Waarschijnlijk hebben ze nog meer slachtoffers gemaakt.

Het incident vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats, rond 03.00 uur. Het meisje liep via de Herbergsteeg richting een taxistandplaats. Plots werd zij besprongen door drie mannen. De vriendin van het slachtoffer kwam haar te hulp en sloeg er flink op los, waardoor de daders het opgaven.

Via cameratoezicht konden agenten het incident live volgen en binnen twee minuten waren zij ter plaatse. De drie verdachten konden worden aangehouden. Ze zijn meegenomen voor verhoor. Het lijkt te gaan om dezelfde mannen die de afgelopen tijd al meerdere jonge vrouwen hebben lastiggevallen.

Meer slachtoffers
De politie liet maandagochtend aan De Telegraaf weten dat er vier aanhoudingen zijn verricht. De daders zouden in totaal vijf slachtoffers hebben gemaakt. De politie wil vanwege de privacy alleen kwijt dat het om 'verdachten uit Almere' gaat. Volgens de politie is het 'niet relevant' of het om asielzoekers gaat.

Een vader van een van de slachtoffers neemt tegenover De Telegraaf geen blad voor de mond: 'Jongste dochter zojuist opgepikt bij het politiebureau in Almere. Drie grapjassen uit het plaatselijke asielzoekerscentrum begrijpen nog niet zo goed dat Nederlandse vrouwen het niet zo prettig vinden om na een avondje stappen aangerand te worden.' De verdachten zijn jongens van 18, 19 en 20 jaar oud.