CSI eindigt na vijftien jaar met romance

CSI: Crime Scene Investigation is zondagavond na vijftien jaar afgesloten met een romance. In de allerlaatste aflevering van de misdaadserie kwam voormalig acteur William Petersen terug, zodat zijn personage Gil Grissom met Sara Sidle (Jorja Fox) kon eindigen.

"Dit was echt voor de fans", legt maker van de serie Anthony Zuiker uit aan Deadline. Via Twitter had hij alvast gepolst wat de fans van de serie graag wilden in de laatste aflevering, en daar bleek volgens hem uit dat er behoefte was aan afsluiting van de populaire en terugkerende verhaallijn rond de liefde tussen Gil en Sara. Ook het personage Lady Heather, een ex van Gil, keerde terug. "Ik denk dat het publiek blij is dat hij Sara kiest en we hen uiteindelijk samen hebben gebracht."

De laatste aflevering betekent nog niet helemaal het einde van CSI. De spin-off CSI Cyber is nog steeds op de buis en het CSI-personage DB Russell, gespeeld door Ted Danson, maakt de overstap naar die serie. Zuiker is heel blij met die overstap: "Ik geloof dat de trouwe kijkers door zijn overstap van CSI Cyber willen proeven. En ik geloof dat CSI een familie is, dus als er ooit een kans is bij Cyber voor een andere acteur die nog leeft om langs te komen in de show, kan dat een leuke traktatie zijn."

Zelf heeft Zuiker hele andere plannen: hij wil een musical voor Broadway schrijven.

CSI eindigt na vijftien jaar met romance
CSI eindigt na vijftien jaar met romance (Foto: BuzzE)