Dode door schietpartij Brunssum

In Heerlen is vrijdagavond laat een man in een auto doodgeschoten. De man werd vermoedelijk meerdere keren vanuit een andere auto onder vuur genomen. Volgens de politie lijkt het op een gerichte actie.

De schietpartij was om 22.45 uur op de Heerenweg in een woonwijk. Uit politieonderzoek blijkt dat er een auto in de buurt snel is weggereden. In die auto zaten vermoedelijk een of meerdere schutters die de wagen van het slachtoffer hebben beschoten. Met een helikopter en een speurhond wordt gezocht naar de daders.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. De politie is een sporen- en buurtonderzoek begonnen.

Update 08:41uur
Volgens 1Limburg vond de liquidatie plaats in Brunssum, op de grens met Heerlen. Volgens omwonenden zou er met een mitrailleur zijn geschoten. Hij zou op twee plaatsen zijn beschoten vanuit een rijdende auto; de eerste maal in een zijstraatje van de Akerstraat, en de tweede maal ter hoogte van de Texaco richting Heerlen. De politie kon gisterenavond nog niets over de identiteit van de man vertellen, maar kon wel melden dat de man een bekende in de buurt was. De Akerstraat is tussen de Aldi en de Miobar volledig afgesloten. Het onderzoek zal nog tot zeker vavond 20:00 in beslag nemen.

 

In verband met het dodelijk schietincident van gisterenavond is de Akerstraat tussen de Aldi en de Miobar tot omstreeks 20.00 volledig afgesloten.

Posted by Leven in Brunssum on vrijdag 25 september 2015

Dode door schietpartij Heerlen
Dode door schietpartij Heerlen (Foto: ANP)