FC Volendam verslaat Almere City en pakt eerste periode

FC Volendam heeft het eerste prijsje van het seizoen al binnen. De ploeg van trainer Robert Molenaar verzekerde zich vrijdag met winst op Almere City FC (3-1) van winst van de eerste periode. Met 22 punten uit acht wedstrijden is Volendam niet meer te achterhalen door de concurrentie. Bert Steltenpool was de grote man bij de thuisclub, hij maakte tussen de achtste en 32e minuut een onvervalste hattrick.

De ploeg uit het vissersdorp beleeft een voortvarende start in de Jupiler League. Volendam won zeven van de acht wedstrijden en speelde één keer gelijk. In het bekertoernooi liet de ongeslagen koploper van de eerste divisie zich dinsdag wel verrassen door de amateurs van FC Lienden (0-1).

Volendam herstelde zich drie dagen later in het eigen KRAS-stadion tegen Almere City, de hekkensluiter van de Jupiler League. Bij afwezigheid van de geblesseerde Jack Tuijp stond Bert Steltenpool in de spits. De 21-jarige aanvaller, die twee weken geleden tegen Jong PSV ook al drie keer scoorde, maakte in een halfuur een hattrick. Steltenpool voerde zijn productie dit seizoen daarmee op naar zeven doelpunten. Almere deed een kwartier voor tijd iets terug via Enzio Boldewijn, maar de overwinning én periodetitel van Volendam kwamen niet meer in gevaar.

Aanvoerder Kees Kwakman mocht na het laatste fluitsignaal de Bronzen Stier in ontvangst nemen, de beloning voor de dertiende periodetitel uit de historie. Daarmee is de Volendamse club recordhouder in de Jupiler League.

Sparta Rotterdam bleef in het spoor van de Volendammers door dit seizoen voor de vijfde keer te winnen. Thuis op het Kasteel werd Telstar met 2-1 verslagen. De ploeg van Alex Pastoor kwam snel op voorsprong Na de snelle openingstreffer van Loris Brogno. Telstar bleef een grotere achterstand bespaard en zelfs kwam een kwartier voor tijd via Tarik Tissoudali op gelijke hoogte. Thomas Verhaar voorkwam met zijn achtste treffer van het seizoen puntenverlies voor de Rotterdammer met een treffer in de 83e minuut. De Rotterdammers hebben nu vijf punten achterstand op FC Volendam, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. 

FC Emmen kwam vanavond thuis niet verder dan 1-1 tegen Jong PSV. MVV en FC Dordrecht kwamen beiden twee keer tot scoren en hielden een punt over aan de onderlinge ontmoeting. De overige vijf wedstrijden van de achtste speelronde worden zondagmiddag en maandagavond gespeeld. 

Feest bij FC Volendam na het behalen van de periodetitel. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)
Feest bij FC Volendam na het behalen van de periodetitel. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)