Transgender-personage in Assassin's Creed Syndicate

Ubisoft doet in Assassin's Creed Syndicate een poging om de diversiteit in hun games te vergroten. Ned Wynert, een belangrijke NPC die onder andere quests uitdeelt, is een transgender.

Ook is de bekende opening statement sinds Syndicate iets aangepast. Waar er in het verleden werd benadrukt dat de Assassin's Creed-games worden ontwikkeld door "een multicultureel team met verschillende religieuze overtuigingen", is de openingszin vanaf Syndicate nog wat uitgebreid: "een multicultureel team met verschillende religieuze overtuigingen, seksuele oriëntaties en geslachtsidentiteiten".

Syndicate was al progressief bezig met de mogelijkheid om met zowel een mannelijk als een vrouwelijk personage te kunnen spelen, maar doen daar dus nog een schepje bovenop. Ubisoft heeft in het verleden veel kritiek te verduren gehad vanwege het ontbreken van een vrouwelijk speelbaar personage. Het is overigens niet zo dat het transgender-zijn van het personage in Syndicate echt een rol speelt.

Ubisoft is niet de eerste die een game uitrust met transgender-personages. BioWare deed hetzelfde met Dragon Age: Inquisition, waarin het personage Krem een transgender moest voorstellen.

Krem, transgender-personage uit Dragon Age: Inquisition
Krem, transgender-personage uit Dragon Age: Inquisition

Zeg het maar heren (en dames/LGBTI): Geforceerde, doorgeslagen progressiviteit of een terechte, logische keuze?