Makkelie: "Ik vroeg Bosz tot drie keer toe te vertrekken"

Vitesse, Peter Bosz en Danny Makkelie. Ze zijn de gehele dag al in het nieuws, vanwege de bekerwedstrijd van gisteren. De Arnhemmers gingen met 4-1 onderuit tegen Heracles Almelo, nadat de scheidsrechter drie keer rood aan een speler van Vitesse had getoond.

"Hij werd weggestuurd wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding, ook op de vierde official", liet Makkelie aan Tubantia weten. "Dat deed hij in de eerste helft al steeds. Ik ben naar hem toegegaan en heb gezegd: 'Peter, doe nou niet. Hou je met je team bezig, dan doe ik mijn werk'."

In de eerste 45 minuten maakte Bosz ook nog een keer een wegwerpgebaar, waar Makkelie verder niet op inging. In de tweede helft veranderde er echter niets aan het gedrag van Bosz. Ook toen werd het arbitrale kwartet voortdurend door de trainer van Vitesse bekritiseerd. Uiteindelijk was voor Makkelie de maat vol.

De scheidsrechter vroeg Bosz tot drie keer toe om te vertrekken, maar de oefenmeester weigerde dat. "Toen zei ik: dan gaan we er even af, om af te koelen", aldus Makkelie, die de wedstrijd vervolgens stil legde. Daarnaast zei hij ook zwaar rapport op te maken inzake het gedrag van Bosz. En dat is inmiddels gebeurt, getuige het voorstel van de aanklager: Vier duels schorsing, die Vitesse en Bosz overigens niet accepteerden.