Chris Brown mag misschien Australië niet in

Chris Brown heeft een tour in Australië op de planning staan, maar wat de deze week aangetreden regering betreft wordt er een stokje gestoken voor zijn komst. Dat melden Australische media.

Het strafblad van de zanger zou ervoor kunnen zorgen dat hij geen visum krijgt. "Zonder vooruit te lopen op de beslissing van de Minister van Immigratie kan ik je verzekeren dat we hier serieus naar kijken", meldde de kersverse Minister voor Vrouwenzaken Michaelia Cash donderdag.

Eerder werkte Cash als assistent voor de Minister van Immigratie en toen had ze met een soortgelijke zaak te maken, vertelt ze. "We hebben het visum ingetrokken van een heel, heel, heel rijke boxer." Aangenomen wordt dat dat ging om Floyd Mayweather Jr. "We zeiden: nee, we gaan je geen visum geven omdat je niet het type persoon bent die we in Australië willen."

Eerder werd er online een petitie gestart tegen de komst van Brown die door meer dan 10.000 mensen werd gesteund. Vooral de veroordeling voor het aanvallen van zijn ex-vriendin Rihanna wordt als argument opgevoerd om de zanger buiten Australië te houden. De petitie vindt nu gehoor bij Cash: "Mensen moeten begrijpen dat als je huislijk geweld pleegt en dan de wereld over wil reizen er landen zijn die tegen je zeggen dat je niet binnen mag komen."

Chris Brown mag misschien Australië niet in
Chris Brown mag misschien Australië niet in (Foto: BuzzE)