Valsspeler Jan Kooijman niet gediskwalificeerd voor Televizier-Ster

Valsspeler Jan Kooijman blijft in de race om een Televizier-Ster. De presentator ontloopt diskwalificatie wegens het overtreden van het wedstrijdreglement. "Even leek ik de Hillywoodse Donald Trump te worden. Toch niet'', meldt Jan opgelucht.

Kooijman overtrad vrijdag de regels door op Twitter een beloning in het vooruitzicht te stellen aan iedereen die op hem zou stemmen. Hij beloofde zijn stemmers een figurantenrol in de serie Bluf met daarin de jongensgroep B-Brave. De notaris heeft inmiddels beslist dat de onhandige RTL-ster geen straf krijgt voor zijn tweet, meldt Televizier.

"Het ging om een ludieke actie, waarbij Jan een figurantenrol aanbod in ruil voor een stem. Op zich slim bedacht, maar je mag echt niemand belonen voor het uitbrengen van een specifieke stem'', legt adjunct hoofdredacteur Jeroen de Goeij van Televizier uit. De Goeij noemt diskwalificatie een te zware maatregel.

Televizier maakte vorige week een tussenstand van de Zilveren Televizier-Sterren bekend. Bij de acht grootste kanshebbers zat Kooijman niet. Art Rooijakkers, Humberto Tan, Jandino Asporaat, Jeroen van Koningsbrugge, Johnny de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Richard Groenendijk en Valerio Zeno hadden meer stemmen verzameld.

Televizier houdt Jan Kooijman in race om Ster
Televizier houdt Jan Kooijman in race om Ster (Foto: BuzzE)