Fallout 4-details over Dogmeat en andere companions

Dogmeat, de loyale viervoeter die al sinds het eerste deel uit de Fallout-franchise als trouwe compagnon dient, is in Fallout 4 geïnspireerd door een echte herdershond van een medewerker van Bethesda. In niet eerder getoonde beelden legt game director Todd Howard nog eens uit wat de verschillende companions voor je kunnen betekenen.

Dogmeat is slechts één van de vele companions die je in Fallout 4 kunt werven om je bij te staan in je avontuur. Dogmeat is gebaseerd op River, een herdershond van Joel Burgess. Burgess werkt als level designer bij Bethesda en neemt River regelmatig mee naar de studio voor de gezelligheid, maar ook als inspiratie voor Dogmeat in Fallout 4. Andere buddies in Fallout 4 zijn onder andere Mister Handy, Piper en Preston Garvey. Bekijk onderstaande filmpje voor een indruk van River, AKA Dogmeat.

Bekijk hieronder de (niet eerder vertoonde) beelden van E3, waarin Howard ingaat op de verschillende beschikbare NPC-companions. Opmerkelijk detail is dat Dogmeat onsterfelijk is.