Verstappen: "Kan niet beter"

Met de achtste startplek voor de Grote Prijs van Singapore is Max Verstappen dik tevreden. "Het had niet beter gekund", zei de zeventienjarige coureur van Toro Rosso op zijn website Verstappen.nl. "De banden waren iets te koud, dus we hebben niet de allersnelste tijd kunnen neerzetten. Maar het belangrijkste is dat we voor onze directe concurrenten Lotus en Force India staan."

Verstappen plaatste zich op overtuigende wijze, met de vijfde tijd, voor de derde kwalificatieronde op het Marina Bay-circuit. De Nederlandse tiener reed daarin één vliegende ronde, waarin hij 1.45,798 klokte. Achter de coureurs van Ferrari, Red Bull, Mercedes en Williams-kopman Valtteri Bottas betekende dat de achtste tijd.

"In de derde vrije training hadden we nog wat problemen met de banden, maar gelukkig hebben we dat voor de kwalificatie nog kunnen oplossen. De balans in de auto was uiteindelijk erg goed. Dit is een goed startpunt om zondag voor de punten te gaan." Verstappen verwacht dat hij in de race met Bottas zal moeten uitmaken wie 'best of the rest' wordt achter de drie topteams.

Verstappen: kan niet beter
Verstappen: kan niet beter (Foto: ANP)