Jenna Coleman verlaat Doctor Who

Het komende, negende, seizoen van Doctor Who zal het laatste zijn met Jenna Coleman als Clara Oswald. Dat bevestigde de actrice vanmorgen in een interview met BBC Radio.

Deze week gingen er al geruchten over haar vertrek, waarin 'bronnen' beweerden dat Coleman de serie zou verlaten en zelfs haar laatste scènes al opgenomen zou hebben. Vanmorgen gaf ze aan dat dit inderdaad het geval is. "Ik heb de TARDIS verlaten," zei Coleman in een interview met BBC-dj Nick Grimshaw. "Het zat er al lang aan te komen. Ik heb met Steven Moffat overlegd en we hebben de beste plek in de verhaallijn gezocht voor mijn vertrek."

Het is niet bekend of Colemans personage nog het hele seizoen te zien zal zijn. "Het gaat ergens dit seizoen gebeuren," gaf Coleman aan. "Hopelijk vinden kijkers het een mooi verhaal." De actrice gaf aan een enorm leuke tijd gehad te hebben naast Matt Smith en Peter Capaldi, die de rol van de Doctor speelden, en de serie te waarderen omdat het "zo'n uniek beest is".

Volgens Coleman wordt het negende seizoen, dat morgenavond begint op BBC One, "elektrisch". Het seizoen bestaat uit twaalf afleveringen. Daarna volgt de Christmas Special die logischerwijs met Kerstmis wordt uitgezonden, waarin Alex Kingston opnieuw haar opwachting zal maken in de rol van River Song.

Doctor Who 7: Jenna-Louise Coleman als (Clara) Oswin Oswald (5)
Jenna Coleman in haar eerste Doctor Who-optreden in 2012