Bassie en Adriaan nemen afscheid van publiek

De nieuwe familiefilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan beleeft op zondag 4 oktober een publiekspremière in het bijzijn van cast en crew.

De speciale vertoning vindt plaats in de nieuwe bioscoop Cinemec in Utrecht. Ook Bassie en Adriaan, die met de film afscheid nemen van het publiek, zijn aanwezig bij de feestelijke première. Dat heeft distributeur Entertainment One vrijdag bekendgemaakt.

In de film zijn de straatartiesten Koen en Keet (Patrick Martens en Janouk Kelderman) de enige die Bassie en Adriaan kunnen redden. De beroemde clown en acrobaat zijn ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude series.

De film is vanaf 7 oktober in heel Nederland in de bioscopen te zien. Bas en Aad van Toor (inmiddels 80 en 72 jaar oud) hebben zondag op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievenement Award gekregen. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie. Het tweetal brak in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons en waren daarna 35 jaar lang te zien als het komische duo Bassie & Adriaan.

Bassie en Adriaan nemen afscheid van publiek
Bassie en Adriaan nemen afscheid van publiek (Foto: BuzzE)