EL: Uitslag FC Groningen - Olympique Marseille

FC Groningen heeft de terugkeer in de Europa League niet op kunnen luisteren met een zege. Tegen Olympique Marseille was de formatie van Erwin van de Looi niet opgewassen. In de eigen Euroborg werd het 0-3 voor de bezoekers.

Groningen trad met dezelfde elf aan die afgelopen zondag sc Heerenveen versloeg. Marseille liet Nicolas N'Koulou en Lassana Diarra thuis en zette een aantal andere belangrijke spelers op de bank. Met name André Zambo Anguissa en Georges-Kevin N'Koudou grepen hun kans en waren een plaag voor de Groninger defensie.

N'Koudou kon na ruim twintig minuten spelen vanaf links het Groninger strafschopgebied binnendribbelen en in de korte hoek de 0-1 aantekenen. Lucas Ocampos strafte vlak voor rust geklungel in de Groninger defensie af nadat hij door Anguissa op precies het juiste moment was aangespeeld. Ocampos omspeelde doelman Sergio Padt: 0-2.

Groningen probeerde met hard werken en passie hier wat tegenover te stellen. Voor rust schoot Danny Hoesen uit een vrije trap maar net over, terwijl hij na rust Michael de Leeuw bediende die de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs schoof. Na een uur spelen kwam de 0-3 eindstand op de borden nadat N'Koudou op links Benjamin Mendy goed bediend had en deze de over het hoofd geziene Romain Alessandrini vond.

Opnieuw gaf Groningen zich nog niet gewonnen. De Leeuw kreeg een goede mogelijkheid, maar vond wederom de verkeerde kant van de paal. Ook invaller Mimoun Mahi kon van een goede mogelijkheid geen goal meer maken.

FC Groningen speler-Bryan Linssen met Marseille-speler Georges-Kevin N Koudou (Pro Shots /  Jan Kanning)