Franse hooligans houden huis in Groningen

'Supporters' van Olympique Marseille hebben de afgelopen uren voor veel onrust gezorgd in de Groningse binnenstad. De zogenaamde fans uit Frankrijk zijn naar het noorden gekomen voor de Europa League-wedstrijd tussen FC Groningen en Olympique Marseille later vanavond. Voor de 'fans' was een fanzone ingericht in de Poelestraat. De 'aanhangers' van de Zuid-Franse club vonden echter dat dat niet hun ding was en besloten kort na drie uur de Grote Markt op te trekken.

Dat deden ze alleen niet met goede bedoelingen. Gooiend met terrasmubilair en glaswerk trokken de hooligans over het plein. De aanwezige mobiele eenheid heeft inmiddels de Poelestraat afgesloten en probeert de zogenaamde supporters met bussen naar de Euroborg, het stadion van FC Groningen, te vervoeren. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Volgens RTV Noord-verslaggever Ronald Niemeijer wordt er met glaswerk, straatmeubilair en fietsen gegooid.

Bij de rellen zijn geen supporters van FC Groningen betrokken. De aanwezige politie heeft tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht. Vele horeca-ondernemers in de binnenstad hebben inmiddels hun terrassen binnengehaald om verdere problemen te voorkomen.

Beelden van de rellen in de Groningse binnenstad:

De Franse hooligans gaan tekeer op de Grote Markt (Bron: YouTube)