'I Stand with Ahmed'

De hashtag #JeSuisCharly heeft er sinds vandaag een ietwat overtrokken concurrent bij. Op twitter doet #IstandWithAhmed het namelijk ontzettend goed. De reden hiervan is de arrestatie van een jochie die een zelfgemaakte klok mee naar school had genomen.

Vanzelfsprekend gebeurde het allemaal in Texas. Texas is een deelstaat van Amerika, Amerika is een land op het Noord-Amerikaanse continent.

Ahmed Mohammed zou zomaar een groeibriljantje kunnen worden wanneer hij naar Zwitserland zou verhuizen. Naar eigen zeggen had het 14-jarige ventje namelijk in 20 minuten tijd een provisorische klok in elkaar geknutseld. Alle reden natuurlijk voor Ahmed om daar apetrots op te zijn en dit even te laten zien op school.

Jammer genoeg raakte een van de leraren bij het zien van de klok volledig in de stress, op een manier zoals eigenlijk alleen Amerikanen in paniek kunnen raken. Het zou zomaar een bom kunnen zijn! De politie werd gebeld, de puber werd in de boeien geslagen en geschorst door de school.

Only in...

Ahmed, die van het begin af aan duidelijk probeerde te maken dat een klok iets anders is dan een bom, werd later op de dag aan een kruisverhoor onderworpen door vijf agenten. Tevens werden zijn persoonlijke bezittingen doorzocht. De hermandad wist niet helemaal goed wat ze met de situatie aanmoesten. In hun optiek kon het apparaatje best wel voor paniek zorgen wanneer het per ongeluk in een auto of in een wc-ruimte zou worden achtergelaten.

Diepgaand onderzoek wees echter uit dat de klok een klok bleek te zijn. Deze conclusie werd echter getrokken nadat Ahmed naar een jeugdgevangenis gebracht was en er vingerafdrukken genomen waren. Daarna mocht hij terug naar zijn pappa en mamma.

"Hij wil gewoon leuke dingen uitvinden voor de mensheid", aldus de vader van Ahmed. "Maar omdat hij Mohammed heet ven vanwege '11 september' krijgt mijn zoon deze behandeling."

CAIR, een enigszins dubieuze organisatie die opkomt voor de moslimrechten in de Verenigde Staten, was er als de kippen bij om zelf een onderzoek naar het incident te starten. Mogelijk krijgt dit verhaal een staartje en worden een paar Amerikaanse paniekzaaiers binnenkort als 'racisten' weggezet.

De school van Ahmed heeft nog niet gereageerd op het incident.